Tiny Hotel – overnachten in Het Sheep House, een vakantiehuisje in Japandi stijl

Volg je ons op Instagram, dan weet je natuurlijk dat Tiny Hotel in ons lijstje met favoriete accommodaties staat. Farm House veroverde ons hart namelijk al een paar jaar geleden, maar nu mochten we terug komen voor Het Sheep House. Een tweepersoonshuisje in Japandi stijl mét hottub.

Tekst door Marlous Krul / Foto’s & video’s door Marlous Krul & Lonneke Tubbing.

Het Sheep House

Vanaf het moment dat je Het Sheep House binnenstapt voel je een bepaalde sereniteit. Het interieur is japandi-stijl ingericht en dat maakt het nogal feng shui, om maar in de Japanse terminologie te blijven. Er is aan elk detail gedacht, waardoor er ook geen sprake is van een overkill aan accessoires. Het is eigenlijk allemaal precies goed.

De badkamer

Bij het zien van de tweepersoonsbadkuip in de badkamer kun je eigenlijk niet wachten om er direct in te springen. Wanneer je nog verder om de hoek kijkt zie je óók nog een regendouche. Onder welke springen we als eerst? Het lijkt een onmogelijke keuze, tot het besef dat we hier een aantal nachten zitten en alle rust en tijd hebben om te onthaasten. Ook fijn is het grote dakraam in de badkamer, hierdoor is het niet alleen heerlijk licht maar kan je met een beetje geluk ook sterren kijken vanuit bad.

Deze locatie perfect is voor een klein gezin (lees: Het Sheep House voor 2 volwassen + baby tot 1,5 / Farm House voor 4 personen + baby/peuter tot 4 jaar), want er is zelfs aan speelgoed gedacht en leesboekjes. Daarnaast kun je buiten kippetjes knuffelen en eitjes rapen in de ochtend. Wat wil een mens nog meer?

Mooi en gezondMooi en gezond

De hottub

En als je denkt dat je voldoende ontspanning hebt gevonden in de badkamer van Het Sheep House? You’re wrong. Zet één stap buiten de deur en je staat naast de hottub. Een perfecte tweepersoons hottub. De beloning die we onszelf gunnen na een dag creatieve content maken met een wijntje in onze hand. We CANNOT wait.

Ontdek hier de andere droomplekjes van Reistop5…

De kachel in Het Sheep House

’S avonds creëren we nog wat extra sfeer met de pelletkachel binnen in Het Sheep House. Er staat geen TV in de woonkamer (wel in de slaapkamer trouwens (heaven!)) waardoor je op subtiele manier gedwongen wordt de tijd te nemen voor elkaar of een lekker boek te lezen. Heerlijk zo voor die warme kachel.

It’s the little things

En dan tot slot. Die kleine dingetjes. Er is echt aan alles gedacht. De kussens op het bed… je krijgt er niet 1, maar 2. Perfecte kussens voor buikslapers en lekker zacht. Net als het bed zelf. Er hangen ook nog twee heerlijke badjassen in de slaapkamer en zeg nou zelf, als er iets is dat je een spa-gevoel geeft dan zijn dat wel badjassen. Je hoeft ook geen eigen douchespullen mee te nemen, want dat hebben ze hier en wel van Meraki. De geur van de natuur komt je tegemoet wanneer de douchegel rijkelijk gebruikt wordt. Tot slot is er ook nog koffie, thee en de basisbenodigdheden om een (gezonde) maaltijd te koken. Kortom: we zijn ontzettend enthousiast – en kalm tegelijk. We komen hier zeker nog eens terug!

Marlous Krul

7 comments