• Menu
  • Menu

Slapen op grote hoogte in De Bossche Kraan

Als dochter van een vader die zijn hele leven in de Rotterdamse haven als kraanmachinist heeft gewerkt vond ik het extra leuk dat ik in een oude ( maar volledig verbouwde ) hijskraan mocht overnachten. Ik kreeg de unieke kans om een kijkje te nemen in de wereld van mijn vader in De Bossche Kraan in het centrum van Den Bosch. Dit was zó leuk!

Unieke plek

Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar ik werd bij aankomst aangenaam verrast. De hijskraan staat op een fantastische plek aan de hippe Tramkade met een geweldig uitzicht. Het water van de Dieze kabbelt vrolijk langs de kraan. De hijskraan heeft altijd al op deze plek gestaan, hierdoor is het extra leuk dat hij na de renovatie terug is gekomen op dezelfde plek.

De kamer kun je betreden middels een code die je na het online inchecken hebt ontvangen. Ook dit werkt ideaal, hierdoor heb je niemand nodig bij aankomst. Via een wenteltrap kom je boven en direct valt mij de aparte kraancabine op. Vanuit deze cabine kun je de kraan nog echt besturen. De originele hendels zijn zelfs nog aanwezig. Even zie ik in een fantasie mijn vader zitten op deze bijzondere plek. Natuurlijk besluit ik ook om de kamer te laten draaien vanuit deze stoel, maar dit komt later. Ik ben namelijk ook heel erg benieuwd naar de kamer.

Vakantiepark Mölke

Slapen in de oude machinekamer

Van buitenaf heb je werkelijk geen idee hoe groot het eigenlijk is. Je slaapt in feite in de oude machinekamer waar een stukje aan is gebouwd. Er staat een riant tweepersoonsbed met precies het uitzicht welke jij op dat moment wenst. Vanuit het bed kun je namelijk ook de kamer laten draaien. Zo kun je De Bossche Kraan laten draaien richting de kleurrijke silo’s aan de Tramkade of je draait de kamer richting het water. Net waar je zin in hebt!

Voor het bed staan een gezellig tafeltje ( mét chocolaatjes ) en twee stoelen, ook hier draait het weer om het heerlijke uitzicht. Er is een riant keukentje aanwezig en een fijne badkamer met regendouche. Ik denk niet dat ik eerder op zo’n bijzondere locatie een douche heb genomen. De kamer is verder sfeervol ingericht, er staan verse bloemetjes en de koelkast is gevuld. Hier mag je gratis gebruik van maken. Zo is er bijvoorbeeld vers fruit, limonade, chips en een fles wijn. Erg attent. Ik besluit om een drankje te drinken aan de gezellige eettafel en weet nu al dat ik dit een hele toffe plek vind.

Feestelijk ontbijt

De volgende ochtend brengt Marjolein, de enthousiaste eigenaresse van De Bossche Kraan, het ontbijt. Je spreekt online een tijdstip af wanneer je je ontbijt bezorgd wilt hebben. Er wordt een kist vol lekkers voor de deur neergezet en je kunt meteen zien dat er echt aandacht aan is besteed. Ik heb enorm genoten van de lekkere verse broodjes, croissants en niet te vergeten de poffertjes met fruit. Een ware traktatie waar je wel even mee vooruit kunt.

Mooi en gezondMooi en gezond

Tramkade

Natuurlijk wil je voornamelijk genieten van deze bijzondere kamer tijdens jouw verblijf, ik kreeg er werkelijk geen genoeg van om de kraan te laten draaien. Vooral in de ochtend is het erg leuk om Den Bosch wakker te zien worden. De bootjes die langsvaren, de grote groep ganzen in het water of de Bosschenaren die een ommetje maken op deze leuke plek.

De Tramkade is enorm populair aan het worden, dit zie je terug aan de vele koffietentjes en streetfood caravans. De kleurrijke silo’s en De Bossche Kraan waren onderdeel van de oude mengvoederfabriek Koudijs/de Heus. De fabriek en bijbehorend terrein is sinds 2014 gesloten maar gelukkig niet in de vergetelheid geraakt. Er hangt een hele fijne sfeer en vooral in de zomer kun je hier goed toeven.

Moerputten

Ik combineerde mijn verblijf in De Bossche Kraan meteen met een bezoekje aan natuurgebied Moerputten. In 10 minuten sta je vanuit de stad midden in een prachtig wandelgebied. Het is vooral leuk om de Moerputtenbrug te bezoeken, deze brug is industrieel erfgoed uit de 19e eeuw en ruim 600 meter lang. De oude spoorbrug is niet meer in gebruik maar je kunt er prima overheen wandelen. Vergeet hierbij ook niet één van de vlonderpaden mee te pakken. De paden kronkelen door het moeras heen en het gebied staat bekend om zijn flora en fauna. Ik vond deze plek magisch en zeker een aanrader om te bezoeken. Fotogenieke plekjes gegarandeerd!

Ik heb genoten van mijn verblijf in De Bossche Kraan, ik voelde mij weer even kind tijdens het besturen van de kraan en vond vooral de plek in combinatie met de fantastische kamer heel erg fijn.

Nathalie Sneepels

'Nathalie is woonachtig in Rotterdam waar ze is geboren en getogen en waar ze nog steeds met veel plezier woont. Inmiddels werkt ze een paar jaar voor touroperator Sunweb waar ze helemaal op haar plek zit. Ze heeft de hele dag met reizen te maken en dat maakt het extra leuk. Reizen is haar met de paplepel ingegoten, als klein meisje gingen ze wekenlang kamperen in Zuid-Frankrijk. Hier heeft ze ook hele mooie herinneringen aan, ze denkt dat hier ook de liefde voor het reizen en de wereld verkennen is begonnen. Andere culturen leren kennen, lokale gerechten proeven, slapen op de meest mooie plekjes en genieten van de natuur.. Ze wordt er oprecht heel erg gelukkig van. Ze heeft dan ook al heel veel verre reizen mogen maken, Thailand en Indonesie zijn haar favoriete bestemmingen. In Europa gaat ze erg graag naar Griekenland, Kreta vind ze het mooiste Griekse eiland omdat het zo ongelofelijk veelzijdig is. Tegenwoordig verkent ze ook erg graag Nederland, ze leert steeds meer te waarderen wat ons eigen land te bieden heeft. En dat is best veel!'

Bekijk alle artikelen

4 comments