Slapen in boetiek hotel The Yard in Veghel

Veghel, niet de standaard keuze voor een nachtje weg. Vergeet Dusseldorf, Antwerpen en de Veluwe, Veghel is het Berlijn van het Zuiden. Een bezoekje zal je zeker waarderen. En laten we wel wezen, een weekendje weg in eigen land is natuurlijk stukken duurzamer dan een weekendtripje met het vliegtuig. Besluit je naar Veghel te gaan, overnacht dan bij The Yard Hotel!

The Yard Hotel

The Yard Hotel ligt aan de haven van Veghel. Dit kleinschalige boetiek hotel heeft 9 verschillende kamers. Allemaal even prachtig en uniek gestyled. The Yard bevindt zich in een monumentaal pand dat in 2018 compleet is opgeknapt. De combinatie van oud, hoge plafonds en moderne inrichting maakt het een heel sfeervol hotel. Doordat het kleinschalig is, is het ook heel persoonlijk. Die persoonlijke benadering voelt heel luxe.

De mooie kamers

Bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen door eigenaresse Maud en kreeg zelfs een upgrade naar een kamer met bad; ik mocht slapen in de suite. En ik kan je zeggen, dat is een heerlijk ruime kamer! De suite kijkt uit op het water, waar kleine jachten liggen, én op de stad. Nadat ik heerlijk in het vrijstaande bad had gedobberd, plofte ik in mijn badjas neer op het extra grote tweepersoons bed. Wat heerlijk zacht!

Het ontbijt

’s Ochtends stond er in de lobby een vers, biologisch ontbijtbuffet klaar. Ik onderschat vaak de kracht van een rustig en lekker ontbijt. Maar wat is het toch goed om in alle gemoedelijkheid met een sterke, handgemaakte cappuccino wakker te worden, terwijl er een heerlijk vers broodje op je bord ligt.

Wat overnachten bij The Yard zo bijzonder maakt? De luxe, het design (!) en de kleinschaligheid.

Over Veghel

Het Noord-Brabantse Veghel heeft met zo’n 31.000 inwoners een gezellig plein waar je lekker op het terras kunt zitten; de Markt. Vanaf The Yard wandel je er in een minuut of vijf naartoe.

Ben je in voor een mix tussen cultuur, food en fun? Ga dan naar CHV Noordkade. Ook hier ben je binnen een paar minuten. Volg niet de route die Google Maps aangeeft, maar loop langs het water en steek over met de luchtbrug. Dan ben je er veel sneller!

Noordkade was ooit de grootste mengvoederfabriek van Europa, maar doet nu dienst als industriële evenementenlocatie aan het water. Het design van deze locatie is indrukwekkend; grote fabriekshallen en hoge graansilo’s. Een bijzondere mix tussen oud en modern. Het deed me denken aan Berlijn!

Ik heb ontzettend lekker gegeten bij restaurant Wittern (wel even reserveren van tevoren) , maar ik heb me laten vertellen dat restaurant Sillyfox ook een aanrader is. Een stuk prijziger, dat wel. Maar in ruil daarvoor eet je op een prachtig dakterras bóvenop een oude graansilo. Sillyfox heeft een vermelding in de Michelingids, dus daar mag je wat van verwachten.

Ook wanneer je niet van plan bent bij Noordkade een hapje te eten, zou ik je zeker aanraden hier even een kijkje te nemen. Een biertje drinken op het stadsstrandje, ontsnappen uit een escape-room of wat rondneuzen in de Jumbo Foodhall. Zo’n gaaf industrieel gebied verwacht je totaal niet in een klein Noord-Brabants plaatsje.

The yard hotel uitzicht haven Veghel

Den Bosch​

Wil je naast eten ook shoppen, dan kan dit in de vele boetiekjes in Veghel. Maud kan je er verschillende wijzen. Ze heeft een goede smaak, dus dat zit wel goed. Als je gewoon naar een mooie stad wil, dan kan je ook naar Den Bosch. Daar vind je een mooie oude stad, groot marktplein en veel winkels en eetgelegenheden. Máár, verblijf op z’n minst wel één avond met een biertje aan het water in Veghel.

Marianne

‘Naast een grote voorliefde voor vakantie en citytrips, is Marianne aan het onderzoeken hoe ze duurzamer kan leven. Duurzamer leven is een reis op zich. Ze deelt deze reis via haar instagram ‘Doemaarduurzaam’. Door deze andere kijk op reizen is ze een waardevolle toevoeging voor reistop5.com en hopen we veel van haar te lezen(en te leren).’

Bekijk alle artikelen