Met een baby op outdoor vakantie in Italië en Slovenië

In september zijn we voor het eerst op vakantie gegaan met ons twee maanden oude zoontje. Het was een heerlijke, actieve vakantie. Fijn dat dit met een baby dus nog gewoon kan! Uiteraard vraagt het iets meer voorbereiding, maar dat is het wat mij betreft dubbel en dwars waard. Hierbij wat tips voor mooie bestemmingen in Italië en Slovenië waar je heerlijk kunt hiken met je baby. En natuurlijk ook zonder, mocht je geen kleine hebben;)

Tijdens mijn zwangerschap zijn we trouwens ook nog naar La Palma op vakantie geweest, waar we ook heerlijk hebben gewandeld, lees het hier!

1. Lago di Fusine (Italië)

Als je aan de Dolomieten denkt, dan denk je als natuurliefhebber (en vooral liefhebber van bergmeren) al gauw aan Lago Di Braies. Maar Lago di Fusine (bestaande uit twee meren) is minstens net zo mooi! Het is perfect om met een baby rond te wandelen. Het is namelijk weinig klimmen en je parkeert je auto vlak naast 1 van de meren. Daarnaast heb je aan één van de 2 meren een leuk Italiaans barretje/restaurantje wat je de gelegenheid geeft om de kleine te voeden:) Wij genoten hier van een heerlijke Italiaanse cappuccino, de zon, het uitzicht en gaven Onne de fles. Ultiemer kan toch haast niet.

uitzicht Lago di Fusine Italië

Zin in een avontuurlijke vakantie met je kind(eren)? Check dan het boek ‘Van Terschelling tot Timboektoe’, 25x op avontuur met je kids.

2. Lago di Braies (Italië)

Een super toeristische hotspot waar je zeker vroeg in de ochtend wil zijn. Maar ondanks de toeristen is het een enorm prachtig meer die je niet mag missen tijdens je vakantie in de Dolomieten. En net als Lago Di Fusine een prachtige plek om met je kleintje rond te wandelen in de draagzak. Opnieuw weinig klimmen en prachtig resultaat.

Lago di Braies Italië foto

3. Gitschberg (Italië)

Dit is een wat pittiger tochtje met een baby van een paar maanden oud. Het betreft aardig wat klimwerk en met een baby op je buik in de draagzak is het een extra uitdaging. Maar de klim is niet gevaarlijk, heeft geen smalle paden en afgronden vlak naast je. Prima voor de kersverse moeders en vaders die graag een uitdaging aan gaan in de natuur om vervolgens te genieten van een prachtig uitzicht. Je wandelt in ongeveer een uur naar boven en in circa een half uur naar beneden.

Tip: je neemt de skilift omhoog naar een berghut met heerlijke koffie, kaiserschmarren, wijn, bier etc. 🙂 Ook weer een topplek om je kleintje te voeden vlak voor of na de heerlijke wandeling.

4. Soca River (Slovenië)

Het wandelen langs de Soca River is weer een hele andere ervaring dan de drie die hierboven genoemd zijn. Om er te komen, rijd je door het prachtige nationaal park Triglav. Onne sliep lekker in de auto ernaartoe en tussendoor hebben we hem mooi nog even zijn fles kunnen geven, zodat we bij aankomst direct konden starten. Je loopt hier door de bossen en over stenen langs het water. Maar het geeft je ook de gelegenheid om over een geasfalteerd pad te lopen, net wat je fijn vindt. Prachtige uitzichten op de bergen en het kristalheldere water van de Soca. Ook hier weer relatief weinig klimmen, dus prima te doen met een kleintje op je buik. 1 voordeel van deze wandeling: je bepaalt zelf hoe lang je wandelt en wanneer het tijd is om terug te gaan! 🙂

Toch maar in Nederland blijven met de kids volgend jaar zomer? Boek dan nu vast een plekje op één van de familiecampings van ‘Ardoer’. Van de zilte stranden in Zeeland tot aan de fruitbomen in de Betuwe, je vindt deze camping overal!

5. Lake Jasna (Slovenië)

5 minuten rijden vanaf ons appartement, lag Lake Jasna. Een prachtig meer waarin je kunt zwemmen (mocht je van heel koud water houden). Je kunt er lekker je handdoekje neerleggen en genieten van de prachtige kleur van het meer. En als je ‘s ochtends vroeg gaat, dan kun je helemaal alleen genieten van de zonsopgang en de prachtige weerspiegeling in het water.

Wil je nog verder roadtrippen na Slovenië? Rijd dan door naar Montenegro voor de prachtige Durmitor Ring!

Lake Jasna Slovenië vrouw uitzicht
Mirjam

‘De reizen die Mirjam maakt zijn avontuurlijk, sportief, bijzonder en uniek. De afgelopen jaren bezocht ze o.a. de mooiste stranden van Thailand, fietste ze de Alpe ‘d Huez, maakte een toffe roadtrip door Noord-Amerika én door Canada, reed rond door Ijsland, maakte een huttentocht door Oostenrijk, ging de big5 bekijken in Tanzania, zwemmen met schildpadden op Curacao en wandelen op La Palma. Vanaf nu deelt ze haar verhalen via reistop5.com en daar zijn we héél blij mee!’

Bekijk alle artikelen