5 wandelroutes op het Canarische eiland La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden. Het eiland staat bekend om de prachtige wandelingen die je er kunt maken langs bananenplantages en bloeiende bergketens, door laurierbossen en over hoge vulkaantoppen. La Palma staat dan ook bekend als één van de groenste eilanden in de Atlantische Oceaan en wordt ook wel ‘La Isla Bonita‘(mooie eiland) genoemd.

Caldera

In de Caldera is een dagwandeling van 5 á 6 uur – 16 km met té mooie uitzichten, ultieme rust en het gevoel dat je aan de andere kant van de wereld bent, terwijl het maar op een paar uurtjes vliegen van Nederland ligt.

Je start je wandeling door naar beneden in de vulkaan te rijden. Je parkeert je auto op de parkeerplaats voor het uitzichtpunt Los Brecitos. Daar word je met een taxi naar boven gereden om vanaf dat uitzichtpunt je wandeling te starten. Vergeet niet contant geld mee te nemen voor de taxi; deze kost je circa 50 euro (dus probeer met meerdere mensen in 1 taxi te stappen).

Cascada de Los Tilos – waterval

Een hele korte wandeling(max 20 min) maar met een fantastisch resultaat! Tijdens deze korte wandeling sta je oog in oog met een prachtige waterval; super magisch! Je kunt er eventueel een frisse ‘douche’ onder nemen voor de ultieme beleving.

Je rijdt naar het laurierbos Los Tilos, tot je op de parkeerplaats aan komt bij een klein houten huisje. Daar parkeer je je auto. Vanaf daar loop je nog wat verder het bos in, over het asfalt. Je steekt de kloof (bijna ongemerkt) over en vlak daarna neem je een smal pad links van de weg (direct na de vangrail in de bocht naar rechts). Dit pad volg je tot aan de waterval.

Tip van de dag: ga aan het begin van de ochtend, dan heb je het gebied voor jou alleen! Na de waterval kun je nog een prachtig stukje doorlopen door de kloof.

Roque de los Muchacos

Vanaf dit hoogste punt van La Palma, zit je echt midden in de bergen. Je kunt verschillende wandelingen over de bergkam heen lopen. Wij kozen ervoor om in de richting van Pico de la Nieve te lopen. Let op! Alles wat je loopt, moet je ook weer terug lopen! Maar het is zeker weten de moeite waard! Je bepaalt zelf hoe lang je wandelt:).

Om in dit gebied te wandelen, rijd je naar het uitzichtpunt Roque de los Muchachos. Dit is een lange rit omhoog. Vanaf dit punt kun je meerdere richtingen op wandelen, over de bergkam.

Bosque de los Tilos – uitzichtpunt

Een tweede wandeling in het laurierbos Los Tilos is zeker de moeite waard. Je klimt omhoog naar een prachtig, fotogeniek uitzichtpunt. Het is even klimmen, maar in dit prachtige laurierbos kijk je je ogen uit. Je wordt met een prachtig uitzicht en ultieme rust beloond. Een klim van circa 1 – 1,5 uur. De terugweg gaat een stuk vlotter naar beneden:).

Je start de wandeling op dezelfde parkeerplaats in Los Tilos. Deze wandeling start echter vlak naast de parkeerplaats. Het pad start achter het houten huisje omhoog. Dit pad volg je tot aan het uitzichtpunt (Espigon Atravesado).

Tip van de dag: vergeet op de terugweg uit het bos niet de auto te stoppen en een foto te maken van de prachtige brug die je tegenkomt.

De Cumbrecita – rondwandeling

Nog zo’n wandeling met relatief weinig inspanning maar enorm resultaat! Je geniet tijdens deze korte rondwandeling van een uur (weinig klimmen en dalen) van prachtige uitzichten, midden in de bergen. Ook hier waan je je in een hele andere wereld. Een relatief makkelijke wandeling, die je zeker niet moet overslaan tijdens je vakantie op La Palma. Deze rondwandeling gaat ook langs het uitzichtpunt (mirador) Los Chozas.

Je parkeert je auto hij het uitzichtpunt ‘De Cumbrecita’. Daar waar alle toeristen links gaan op de parkeerplaats, adviseer ik je rechts te gaan. Je loopt dan richting een rustig gedeelte. Helemaal rechts start je direct je korte rondwandeling.

Tip van de dag: reserveer een parkeerplek. Je mag niet zomaar doorrijden naar boven. Wij hebben naar boven gewandeld, dat kan ook, maar dit kost je heel wat extra wandelen en klimmen.

Houd je van hiken? Dan is een reis naar Nepal misschien ook wel iets voor jou. Lees hier alles over een trekking door de Himalaya gecombineerd met yoga.

Mirjam

‘De reizen die Mirjam maakt zijn avontuurlijk, sportief, bijzonder en uniek. De afgelopen jaren bezocht ze o.a. de mooiste stranden van Thailand, fietste ze de Alpe ‘d Huez, maakte een toffe roadtrip door Noord-Amerika én door Canada, reed rond door Ijsland, maakte een huttentocht door Oostenrijk, ging de big5 bekijken in Tanzania, zwemmen met schildpadden op Curacao en wandelen op La Palma. Vanaf nu deelt ze haar verhalen via reistop5.com en daar zijn we héél blij mee!’

Bekijk alle artikelen

3 comments