Logeren in het Groene Hart bij vakantiehuis Water en Weide

Geloof me, een vakantiehuisje in het rijtje ‘droomplekjes‘ is een beetje een unicum. Een mooie bed & breakfast is snel gevonden, net als een lekker boutique hotel. Maar die vakantiehuisjes, tja, op de een of andere manier blijven ze qua hipheid soms wat achter. Maar goed nieuws, want middenin het Groene Hart (het is er net zo fijn als dat het klinkt) vonden we een heerlijk vakantiehuisje met dus wel zo’n inrichting die je anno ’21 wilt tegenkomen. Welkom bij Water & Weide in Bodegraven.

De locatie van Water & Weide

Je kent het wel, die snelweg van Utrecht richting Den Haag. Altijd een beetje een trieste snelweg door een toch typisch Nederlands landschap. Vlak, uitgestrekt en niet zo veel te zien. Maar wat weinig mensen weten is dat wanneer je de snelweg afrijdt je vaak in een schitterende omgeving terecht komt. Want onder de rook van al die grote steden bevind je je opeens in een oase van rust en groenheid. En daar, in precies die oase vind je vakantiehuis Water & Weide.

Het vakantiehuis – van buiten

Het erf waarop vakantiehuis Water & Weide te vinden is ligt aan een landerige weg. Het huis van de eigenaren bevindt zich op hetzelfde terrein, maar dat maakt niemand wat uit, want de huizen staan volledig los van elkaar. Met een eigen ingang én tuin ervaar je precies de privacy waar je naar zoekt bij een plek als deze. Het witte rietgedekte huis doet wat Frans aan en maakt nieuwsgierig naar de binnenkant. Openslaande deuren geven toegang tot het terras wat ligt aan een klein slootje waar zonnestralen weerspiegelen en ons een warm welkom geven.

En van binnen

Via de ruime hal kom je terecht in de grote en lichte woonkamer. De ruime keuken ziet er spiksplinternieuw uit en maakt het tot een plek waar je graag wilt koken. Een fijne zithoek met bank en twee fauteuils en een schitterende kast met daarnaast een platenspeler maken het geheel af. Het is stijlvol ingericht en door de lichte kleuren een heerlijke plek om te zijn. Het vakantiehuis heeft maar liefst twee slaapkamers, beide met een heerlijk tweepersoonsbed. Het leukste van deze kamers? Dat ze voelen alsof je in een hotel bent. Clean en toch kleurrijk met details zoals verse bloemen & mooie lampjes. Het absolute pronkstuk van dit huis is toch zeker de badkamer met het grote vrijstaande bad. Waar vind je dat nou in een vakantiehuis? Om van te houden!

Gastblijheid om van te houden

Logeren bij Water & Weide betekent een warm welkom, inclusief een heerlijk stuk kaas, lekkere chocolaatjes en goede wijn (dat is toch fantastisch?!). Het is net dat beetje extra wat er voor zorgt dat je vakantie nog fijner begint. En eerlijk is eerlijk, dat vinden wij van Reistop5 toch wel een stukje leuker dan een sleutel ophalen bij een receptie van een te groot vakantiepark. Ieder z’n ding, maar geef ons maar die extra portie ‘gastblijheid’.

Op ontdekkingstocht

Laten we voorop stellen dat je, wanneer je hier logeert, nergens naar toe hoeft. Want vakantiehuisjes zijn uitgevonden voor eindeloos lange spelletjesavonden, koffie drinken in de zon en maximale porties quality time. Maar goed, wil je er toch op uit dan kan dat natuurlijk zeker. Onze absolute favoriet in de nabije omgeving? Spelen op het water bij de Reeuwijkse Plassen. Van suppen tot het huren van een fluisterbootje: allemaal even leuk. En vergeet de zonsondergang niet mee te pakken, die is namelijk waanzinnig! Voor liefhebbers van steden is er ook voldoende te doen. Bezoek bijvoorbeeld de mooie vestingstad Woerden of ga lekker kaas eten in Gouda.

Hoe reserveer je vakantiehuis Water & Weide?

Ook behoefte aan een mini-vakantie in zo’n fijn vakantiehuis? Dat kan natuurlijk. Reserveren doe je via de website van Bijzonder Plekje en is zo geregeld. Uiteraard ben ik benieuwd wat jij er van vindt, laat je een reactie achter wanneer je het hebt bezocht?

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Water & Weide. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen