KONBU streetfood Groningen – de 5 lekkerste gerechten

Ben jij ook zo dol op die leuke streetfood tentjes in het buitenland? Je eet er de lekkerste gerechten voor de beste prijzen. Gelukkig hoeven we voor dit soort plekjes niet meer helemaal naar Bangkok of Jakarta. In Groningen vind je namelijk één van de beste streetfood tentjes van Nederland. De gerechten uit de keuken van KONBU Streetfood zijn zalig en ik had het geluk er een aantal te mogen proeven. Mijn favorieten deel ik in dit artikel, maar er staat natuurlijk nog veel meer lekkers op de kaart. Ga het dus vooral zelf proeven!

Vanwege het corona-virus is het restaurant van KONBU dicht, maar je kunt er – net als op een aantal andere plekken in Groningen – wel eten afhalen. Dat worden dus streetfood-taferelen in je eigen woonkamer. Hoe leuk is dat?!

KONBU Streetfood Oosterstraat 10 T: 050-3641102

1. Octopus balletjes

Deze ronde balletjes zijn één van de populairste streetfood snacks van Japan (en binnenkort ook van Groningen;)) Dat alleen al lijkt me voldoende reden om dit gerecht te proberen. Want als ze ergens weten wat lekker eten is (lees: SUSHI) dan is het wel in Japan. Bij KONBU serveren ze de Octopus balletjes met een lekker sausje en heerlijke kruiden. De buitenkant is knapperig en de textuur van de binnenkant zacht. Let op, ze hebben een verslavende werking…

Konbu Streetfood Groningen

2. Korean Fried Chicken

Deze kip is heerlijk gemarineerd en heeft een zoet-kruidige smaak. Het is bereid volgens Koreaans recept en super mals. De kleverige saus is om je vingers -letterlijk- bij af te likken. Bestel de Korean Fried Chicken als voor- of bijgerecht.

Konbu Streetfood Groningen

3. Loades Fries – Gimme Gogi

De Loaded Fries – Gimme Gogi is het paradepaardje van KONBU. Althans, dat is het in ieder geval voor mij. Het gerecht bestaat uit een combinatie van zoete aardappel frietjes, gemarineerd rundvlees, kimchi, cheddar kaas, lente ui en Sriracha mayonaise. Uiteraard staat er ook een vegetarische variant op de kaart. De smaak is zo lekker dat je er van blijft eten. Dat dit een flinke portie is komt dus goed uit!

Konbu Streetfood Groningen

4. Tom Yam – Silence of the Yam

De bekende Thaise Tom Yam soep staat natuurlijk ook bij KONBU op de kaart. Het is een ware smaaksensatie! Deze variant zonder vlees heeft als hoofdingrediënten tofu, vermicelli, en garnalen. Een goede, vullende maaltijd die je écht een keer geproefd moet hebben.

Tom Yam Soep Groningen

5. Bun – Bunless Chicken

Wil je een gezond gerecht vol groenten en vitamines? Ga dan voor de Vietnamese Bun. In deze koude noodle salade zit kip, sla, komkommer, taugé, rettich, wortel, koriander, pinda’s en gefruite uitjes. Nomnomnom.

Welke van deze 5 gerechten lijkt jou het lekkerst?

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen