• Menu
  • Menu

Fantastisch overnachten bij Familie Buitenhuys – house 09

Wanneer je op ontdekkingstocht mag naar één van de vier (!) vakantiehuisjes van Familie Buitenhuys, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Zitten ze meestal volgeboekt? Jazeker. Begrijpen wij dat? 100%. Waar het hart vol van is praten wij meer dan graag over. Klaar voor onze liefdesstroom over House 09? Here we go!

Een locatie om van te houden

De route naar Familie Buitenhuys is er al een om blij van te worden. Met aan de ene kant het Markermeer en aan de andere kant de eindeloze weilanden is dit bij uitstek dé plek om maximaal tot rust te komen. Maar ook de bedrijvigheid van de historische havenstad Enkhuizen is op een steenworp afstand te vinden. Gevalletje best of both worlds. House 09 van Familie Buitenhuys is te vinden op een klein en gemoedelijk vakantieparkje onder aan de dijk. Wanneer we de huisjes van Familie Buitenhuys in het vizier krijgen willen we niets liever dan naar binnen. Op ontdekkingstocht.

De eerste ontmoeting

Het is lekker easy geregeld bij Familie Buitenhuys. Geen ingewikkelde incheck-zaken, maar gewoon een goede uitleg via de mail en een sleutelkastje. Eenmaal binnen is het nog mooier dan verwacht. Zo’n knap-knapper-knapst droomplek waar we dol op zijn bij Reistop5. Grote raampartijen met uitzicht op de uitgestrekte weilanden en een klein slootje met voorbij spetterende eenden springen als eerste in het oog. De mooi eettafel en de hippe, overcomplete keuken zijn de perfecte ingrediënten voor quality time met je familie of vrienden. Openslaande deuren geven toegang tot een fijne -bijna rondom- tuin waar je op zwoele zomeravonden uren blijft zitten bij de houtkachel.

Details, details, details

Een lekkere bank met té mooie plaids, een koffer als salontafel, grote planten voor een groene vibe, een platenspeler met een hele hoop platen en een grote bos droogbloemen op tafel. Er is zoveel te zien en zoveel om mee te willen nemen naar huis (yup) dat het een bron van inspiratie is voor interieur-liefhebbers. In het huisje is veel gewerkt met hout wat zorgt voor een natuurlijke sfeer. De zwarte metalen deuren maken het helemaal af. Is dit de ideale get-a-way in eigen land? Wij beginnen steeds meer te denken van wel!

Slaapkamers & badderen

Familie Buitenhuys heeft dus vier verschillende huisjes die allemaal net zo fijn zijn (echt waar!). Want verschillende mensen, verschillende wensen. Wij kozen voor House 09 vanwege, hoe kan het ook anders, het fantastische bad. Deze vind je in de grootste van de twee slaapkamers op een schitterende plek voor het raam. Wanneer je daar ligt te badderen met uitzicht op de weilanden kan je niet anders dan ontspannen. Tussen beide slaapkamers zit een kleine, maar spiksplinternieuwe badkamer mét regendouche. De kleine slaapkamer die je aan de andere kant vindt heeft een goed tweepersoonsbed en is daarnaast ideaal voor je koters. Meenemen dus, die handel.

Op ontdekkingstocht in Enkhuizen

Slapen in Venhuizen betekent toch zeker wel even rond wandelen door de mooie stad Enkhuizen. Al is het alleen om naar de mooie bootjes bij de haven te kijken. Of om te genieten van een koffie to-go van Het Coffy-Huys. Logeer je trouwens in een huisje van Familie Buitenhuys haal dan ’s avond je eten bij Elsem Libanese Traiteur. Onwijs lekker eten en met toch dat vleugje buitenland wat we nu toch allemaal wel heel erg missen.

Hoe reserveer je Familie Buitenhuys?

Ook overtuigd dat de huisjes van Familie Buitenhuys een van de fijnste in Nederland zijn? Wees er dan snel bij want ze zitten vaak vol. Je kunt ze reserveren via Airbnb: Familie Buitenhuys.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Familie Buitenhuys. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen