Boshuisje Paperbird: een heerlijk vakantiehuisje in de natuur

Dit te knusse boshuisje in Lochem is dé idyllische plek om lekker tot rust te komen. Boshuisje Paperbird is gelegen op een vakantiepark. Volledig omringd door bomen en een grote tuin, waan je je toch echt even in een andere wereld… weg uit de waan van de dag. Bij het uitstappen van mijn auto word ik warm verwelkomd door het geluid van de vele vogeltjes om mij heen. Dit is genieten! Ik weet het direct: ‘Ik ga mij hier meer dan goed vermaken!’

Boshuisje Paperbird

Natuurlijk had ik al de nodige foto’s van Boshuisje Paperbird gezien en deze doen niet onder voor de realiteit. Wat een warme uitstraling komt mij tegemoet en zo stijlvol ingericht! De grote ramen in de woonkamer zijn een échte eyecatcher en zorgen voor heerlijk veel licht in huis. Kun je door slecht weer niet naar buiten, dan geniet je hierdoor alsnog van de mooie bosrijke plek waarin je je begeeft. De ruime keuken in Boshuisje Paperbird heeft werkelijk alles erop en eraan. Zo fijn! Of je nu zin hebt om uitgebreid te koken of je maaltijd alleen maar op wilt warmen, het kan allemaal.

Bekijk hier alle door Reistop5 bezochte vakantiehuisjes

Slaapkamer, badkamer en meer

Als ik de slaapkamer binnenloop krijg ik direct zin het bed in te duiken. Wat ziet deze kamer er sfeervol uit. De groene kleur op de muur en het groen van de planten creëren samen met de sfeervolle lichtjes een warme, rustgevende ruimte. En als daar dan ook nog een heerlijk groot bed staat, is het plaatje compleet. Dé ingrediënten voor een topnacht.

Ook de badkamer is ruim. Mede door de grote spiegels die aan beide kanten zijn geplaatst, wordt dit gevoel extra gecreëerd. De brede wasbak voor twee personen maakt ook dat je niet hoeft te vechten voor een plekje tijdens het tandenpoetsen. Hóe handig is dat. Boshuisje Paperbird is niet voorzien van een bad, maar heeft wel een heerlijke regendouche die je extra rozig maakt voor het slapengaan en een frisse opknapbeurt geeft om de nieuwe dag te starten. Ik kies voor de eerste optie, maar ik móet eerst nog even mijn meegebrachte hout opstoken.

Uniek: zowel binnen als buiten een openbaar

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik iets lekker vind (zeker wanneer ik in het bos ben) is het de geur en het geluid van knisperend hout. Bijzonder is toch wel dat Boshuisje Paperbird je de mogelijkheid geeft om hier in ieder seizoen van te genieten. Zowel binnen als buiten is een haard aanwezig waar je heerlijk omheen kunt kruipen. Dat doe ik dan ook zeker, en wel buiten! Met een glaasje wijn in de hand geniet ik. Gewoon door lekker voor mij uit te staren, met een dekentje over mij heen. Hoe simpel kan het zijn.

Maximale gastblijheid

Niet alleen door de vogeltjes word ik warm ontvangen, maar ook door de eigenaresse. Een persoonlijk kaartje met presentje op tafel geeft me helemaal het gevoel meer dan welkom te zijn. Zo attent!

Jullie horen het al: Boshuisje Paperbird is zeker een aanrader voor iedereen die houdt van rust en natuur. En ik? Ik kom ik hier zeker nog een keer terug. 

Hoe reserveer je Boshuisje Paperbird

Ben jij ook toe aan een paar dagen in de natuur? Dan is Boshuisje Paperbird de ideale plek. Reserveren kan heel eenvoudig via Airbnb.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Boshuisje Paperbird. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Annemarie de Jong