5 reistips voor je vakantie naar Lanzarote

Eerlijk is eerlijk. Ik was wat sceptisch over Lanzarote. Een jaar geleden zaten we tenslotte in Maleisië. Maar door omstandigheden was de zon dichtbij zoeken beter dan het alternatief. Dus daar gingen we. Lanzarote was in mijn ogen een eiland voor mensen die een hele week aan het strand willen en kunnen liggen. Dat past niet bij ons. Maar wat zijn wij verrast door de schoonheid van dit land. Het is een echte aanrader! Zeker als je bedenkt dat het maar 4,5 uur vliegen is (ideaal met een driejarige) en je – als het meezit – rond de 24 graden en zon hebt. Perfect weer voor af en toe een middagje strand en flink wat ondernemen. Het is lastig kiezen, maar dat heb ik toch gedaan. Dus zie hieronder mijn reis top5! 

Fietsen huren 

Wij hadden een hotel in Puerto del Carmen. Een perfecte uitvalsbasis voor een leuke fietstocht. Er zijn namelijk overal fietspaden en – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Gran Canaria en La Palma– zijn de wegen vrij vlak. Tel daar ongeveer 24 graden bij op en je hebt een perfecte combinatie. De eerste dag zijn we naar Costa Teguise gefietst. We hebben onderweg vliegtuigen gespot, zijn naar het aquarium geweest (geen aanrader) en hebben heerlijk op het terrasje gezeten. Dit was ongeveer 1,5 uur enkele reis fietsen. De tweede dag zijn we richting Puerto Calero gefietst. 

fietsen Lanzarote reistop5

‘Waar iedereen rechts afslaat, sla ik linksaf’ is de slogan van Eliza was here. Wil jij op een bijzonder plekje slapen op Lanzarote? Kijk dan hier naar hun aanbod vakantieadresjes.

Timanfaya National Park Lanzarote

Als je Lanzarote bezoekt, mag een dagje Timanfaya National Park niet ontbreken. Je kijkt je ogen uit in dit prachtige vulkaanlandschap. Het is jammer dat je niet op eigen houtje het park mag bezoeken. Maar laat het je niet tegenhouden. Het uitzicht is meer dan de moeite waard. 

Het lijkt me overigens heel leuk om het bezoek af te ronden met een tripje per kameel. Dit wordt veel aangeboden aan het begin van het park. Maar onze peuter zag dit ritje op de ‘makeel’ niet zitten. Dus die ging aan onze neus voorbij. 

Heb je onderweg tijd over? Stop dan in het rustige dorpje Yaiza. En kom even rustig bij met een glaasje wijn op 1 van de vele terrasjes. 

Tip! Boek een tour via Tripadvisor.

timanfaya national park Lanzarote reistop5

El Golfo / El lago verdo 

Nog zo’n prachtig natuurverschijnsel. Deze wil je echt niet missen! De kleurverschillen tussen het vulkaanlandschap, de zee en het groene meer is fan-tas-tisch. Je kijkt je ogen uit! Heb je onderweg tijd over? Stop dan even bij Los Hervideros. De woeste zee klotst hier tegen de rotsen. Fenomenaal om te zien. En heel anders dan het rustige zuiden van Lanzarote. 

Mirador del Rio Lanzarote

Vanuit dit mooie uitzichtpunt kijk je – zeker met mooi weer – heel ver weg. Prachtig om te zien! Wij konden het kleine eilandje La Graciosa heel scherp zien. Het is een plek waar je heel alert op je kind moet zijn, omdat het hoog is. Maar wij hadden om en om ‘dienst’. En dan kun je vanuit alle rust voor je uitkijken. Meditatie ten top! 

Als je de tijd hebt, stop dan onderweg bij Caleton Blanco (Haria). Met deze prachtige witte stranden waan je je in Azië! 

Tip! Boek een tour via Tripadvisor.

Lanzarote mirador del rio reistop5

Een dagje Arrecife 

Een dagje naar de hoofdstad van Lanzarote (Arrecife) mag ook niet ontbreken. Het openbaar vervoer is goed geregeld, dus wij namen de bus, maar je kunt hier ook prima een auto huren! Lanzarote doet dankzij haar witte huisjes erg Spaans aan. Houd rekening met de siësta. Want daar houden ze zich hier strikt aan. Maar je wandelt er heerlijk op je gemakje doorheen! 

Corinne Mulder

‘Corinne is een ambitieuze, avontuurlijke moeder en daarmee een inspiratiebron voor velen. Ondanks het moederschap reist ze nog steeds, samen met haar man en peuter, naar de meest geweldige plekken op deze aardbol. Zo reisde ze naar Maleisië en Spanje. Haar reiservaringen en tips deelt ze op reistop5.com’.

Bekijk alle artikelen