The Fallon Hotel Alkmaar: bijzonder overnachten in een voormalig gevangenisgebouw

Tussen de groene bomen, in het centrum van Alkmaar staat het voormalige gevangenisgebouw Schutterswei. Een imposant gebouw met een bijzonder verhaal. Hoe super tof dat dit stukje geschiedenis is omgetoverd in een chique boutique hotel. Eén ding is zeker, bij The Fallon Hotel Alkmaar wil je slapen. 

Het hotel

Als we het dan hebben over unieke accommodaties dan mag The Fallon Hotel Alkmaar zeker op die lijst pronken. Want, wauw, wat een mega toffe accommodatie is dit zeg. Met recht een knap staaltje kunst hoe de sfeer en de originele elementen van de voormalige gevangenis terugkomen in het warme boutique interieur. Dit is precies waarom je hier wilt overnachten. Luxer overnachten in een gevangenis wordt het niet. 

Overnachten in een gevangenen cel

Een overnachting hier is gegarandeerd een succes, want wat is nu bijzonderder dan in een hotelkamer slapen die voorheen als cel diende met een voormalige celdeur als deur. De hotelkamers zelf zijn van alle gemakken en luxe voorzien, zoals heerlijke zachte bedden, een fijne inloopdouche en koffie en thee op de kamer. Een avondje tv kijken op je hotelkamer kan echt aanbevolen worden.

‘Ontbijten als een keizer’..

Een betere spreuk kan het ontbijtbuffet van The Fallon Hotel Alkmaar niet omschrijven. De bedrijvigheid in de open keuken, de geur van vers afgebakken croissants en de heldere kleuren van het verse fruit is een waar lust voor het oog. Hiervoor wil je gewoon je bed uit. En dat is nog niet alles, want ook het diner, wat geserveerd wordt in het sfeervolle inpandige restaurant D’arret, is eentje waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt (laat het de kok niet zien).

Nog één keer waarom je hier moet overnachten

Zeg nou zelf, overnachten in een voormalige gevangenis klinkt al bijzonder genoeg. Maar een voormalige gevangenis die omgetoverd is in een luxe boutique hotel is helemaal een uitje waard. Tel daarbij een uitgebreid ontbijt en een subliem diner op en het plaatje is bijna compleet. De leuke verrassinkjes zijn de rondleiding die je kunt doen in het hotel en de fietsen die je kunt huren voor een rondje Alkmaar.

Over Alkmaar

The Fallon Hotel lijkt alles te hebben wat je maar kan wensen voor een heerlijk nachtje weg. Buiten dat het dus een prachtig hotel is, is het ook nog eens ideaal gelegen. In het centrum van Alkmaar kun je bijvoorbeeld de Alkmaarse kaasmarkt bezoeken. Verder ligt het hotel vlakbij de stranden van Bergen en Egmond aan Zee, Schiphol en het heerlijke Amsterdam. Trust me, verder zoeken naar een unieke overnachting hoeft echt niet. Hier geniet je gegarandeerd.

Liesbeth Hokke

Tijdens de zomer- en wintersportvakanties namen haar ouders Liesbeth al vanaf jongs af aan mee naar de Oostenrijkse bergen. Op haar negentiende spreidde ze haar eigen vleugels en vertrok ze op haar eerste backpackreis richting het veelzijdige India. Dat land heeft haar reislust helemaal aangewakkerd. Sindsdien reist ze de hele wereld over. Een backpack, de Lonelyplanet en een goede camera behoren tot de vaste reisuitrusting. Inmiddels mag ze een wereldreis van haar lijstje afstrepen, net als wonen en vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Haar bucketlist groeit nog altijd gestaag. Zo bungelen de Trans Siberië Express, een wintervakantie in Fins Lapland en roadtrippen door Mongolië ergens bovenaan haar travelbucketlist, net als eilandhoppen op de Filipijnen, een camperreis door Canada en West-Australië en backpacken door Chili en Patagonië. Ze is altijd super enthousiast over haar reizen en zit boordevol verhalen en tips. Op Reistop5 kun je meegenieten van haar enthousiaste verhalen, tips en mooie beelden. Veel leesplezier!

Bekijk alle artikelen