Sfeervol overnachten in Doesburg bij B&B In het Voorhuys

Overnachten in het centrum van Doesburg betekent overnachten in de meest zuidelijke Hanzestad. Het is de eerste keer dat ik deze plek bezoek en ik ben dan ook onder de indruk van de charmante steegjes en pleintjes. Maar de belangrijkste reden dat ik deze plaats bezoek is niet het stadje zelf, maar om te overnachten bij de schitterende Bed & Breakfast In het Voorhuys.

Over Bed & Breakfast in het Voorhuys

B&B In het Voorhuys staat in het centrum van Doesburg. Een klein stadje met prachtige smalle straatjes en ik zou elk huis dat daar staat wel willen kopen. In het Voorhuys staat ook in zo’n Doesburgs straatje met karakteristieke huizen. Ik bel aan en word vriendelijk verwelkomt door Dieuwke. Toen ze opzoek was naar een nieuwe uitdaging, werd ze verliefd op dit huis en de B&B. Samen met haar man en dochtertje lieten ze Arnhem achter zich, en wisten ze dit plekje te bemachtigen. Na een goede opknapbeurt van de B&B In het Voorhuys, is ze nu bijna een jaar geopend en is dit dé plek in Doesburg om te overnachten.

Jouw favoriete stad op een poster - Printmijnstad

De Bed & Breakfast

Dieuwke laat me de prachtige B&B zien die achter de schuifdeuren verborgen ligt, boven aan een trap. De B&B is hip en smaakvol ingericht, het heeft een warme sfeer. De uitstraling past perfect bij het stadje.
De ruimte heeft een houten dak dat in een punt loopt. Boven het bed is nog een kleine vide, waar mooie oude hutkoffers op liggen, waarmee ze oud en nieuw bij elkaar brengt. Je kunt zien dat Dieuwke oog voor detail heeft. Ik installeer me en ga online op onderzoek uit waar ik alvast eten kan bestellen voor vanavond. Daarna is het tijd voor een ontspannen avond. 

Een heerlijk ontbijtje op maat

Na een onrustige nacht, omdat de wind flink tekeer ging, neem ik een lekkere warme douche. Als ik uit de badkamer kom, wordt er zachtjes op de deur geklopt. Het ontbijt staat klaar en dat moet natuurlijk niet koud worden! Op een robuuste plank staan mijn yoghurt, fruit, granola en warme broodjes voor me klaar. Dankzij de bestellijst (met ruime keus) die ik de avond te voren heb ingevuld, krijg ik precies waar ik zin in heb. Een slimme manier om verspilling van voedsel te voorkomen!

Wat In het Voorhuys uniek maakt

Wat In het Voorhuys zo bijzonder maakt, is allereerst de karakteristieke ruimte zelf met het prachtige houten dak en de warme sfeer. Maar wat het vooral zo heerlijk maakt is dat je helemaal je eigen plekje hebt, los van het woonhuis van de eigenaar. Veel privacy dus. Daarnaast is In het Voorhuys voorzien van alle gemakken. Je hebt beschikking over een eigen keuken, badkamer en wc. Dankzij de privacy en de voorzieningen, kun je er dus ook in tijd van corona prima terecht.

Omgeving

Zoals gezegd bevindt de B&B zich in het centrum van Doesburg en heeft het daarmee een ideale locatie om te overnachten. Doesburg is een gezellige stad langs de IJssel. In de afgelopen jaren hebben ze hier flink geïnvesteerd in toerisme, en dat zie je terug in de straatjes. Zelfs nu bijna alles gesloten is, is het leuk om door de straten te slenteren.

We nemen een kijkje in de oude Mosterdfabriek. Een museum vol oude potjes, bordjes en vooral; de geur van mosterd! De fabriek is net van eigenaar gewisseld, en ik verwacht dat er wel wat veranderingen zullen komen, zonder dat de authenticiteit van de fabriek verloren gaat. Leuk om even een kijkje te nemen in het winkeltje (die gewoon geopend is) en de echte Doesburgse Mosterd mee te nemen. Na dit bezoek is het tijd om Doesburg weer achter me te laten. Maar niet voor goed. Ik kom hier zeker nog eens terug, wanneer de terrassen weer vol zitten en de winkels open zijn.

Heleen Vermeulen

'Van reizen moest ze tot haar 18e niet veel hebben. Heimwee maakte zelfs van het logeerpartijtje een straat verderop een ramp. Inmiddels is Heleen 37, getrouwd, en is er van die heimwee gelukkig niks meer te merken. Na in 2011 een half jaar in Lesotho (de minder bereisde personen vallen nu door de mand) te hebben gewoond en gewerkt, had ze de smaak helemaal te pakken. Als ze op stedentrip gaat, is ze in twee dagen wel uitgekeken en wil ze de stad uit. Heleen is verliefd op de bergen en de zee. Tijdens haar reizen wil ze altijd weer nieuwe plekken ontdekken. Ze probeert juist daarheen te gaan waar niet alle toeristen heen gaan. Met haar blogs hoopt ze dat anderen hier ook enthousiast over worden.'

Bekijk alle artikelen