Paris romantic streets

Parijs // 5 instagram hotspots die je niet mag missen!

Ben jij de social media fanaat die het niet erg vindt een blokje om te lopen voor de perfecte foto? Waar je rustig(…) wacht tot iedereen weg is zodat je de plek voor jezelf hebt? Dan is dit jouw blog! Tijdens mijn trip naar Parijs heb ik een hoop mooie plekken bezocht maar dit zijn toch wel mijn favo instagram hotspots.

Koop de Time To Momo Parijs gids, met de beste tips voor bezienswaardigheden, plekken om te eten & drinken en de beste wandelroutes!

Rue Crémieux

Rue Crémieux is het meest kleurrijke straatje van de stad. Het is compleet anders dan het gemiddelde Parijs, waar de gebouwen statig, hoog en chic zijn. Dit autovrije straatje bestaat namelijk uit schattige, lage pastelkleurige huisjes. Doordat steeds meer mensen Rue Crémieux bezoeken is het uitkiezen van een rustig moment lastig. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg, in Parijs zijn overal mensen, dus dit hoort er gewoon bij. Na het schieten van de ‘perfecte’ foto kun je gelijk weer door, want in de omgeving van dit straatjes zijn veel andere bezienswaardigheden!

woman rue cremieux paris bicycle instagram hotspot

Sinking house // montmartre

Toen ik voor het eerst een foto zag van ’the sinking house’, dacht ik dat het echt was. Al snel kwam ik er, na wat research, achter dat het een gevalletje ‘optische illusie’ is. Er staan al veel foto’s van ’the sinking house’ op instagram, maar het is leuk om de foto zelf ook te maken. Het is namelijk even puzzelen met de positie van je camera en waar je precies moet gaan staan. Het was extra leuk dat ik de enige was die daar een foto maakte. Dat betekent dat het nog niet zo ‘bekend’ is dat er hordes mensen in de rij staan om hetzelfde vast te leggen.

Sidenote: Als je aan de voorkant van de Sacré-Cœur de trap af loopt naar beneden heb je aan de linkerkant een groene heuvel. Als je onder aan de trap gaat staan en naar links kijkt zie je ’the sinking house’. Camera wat draaien en je hebt de foto!

sinking house paris instagram hotspots

La Maison Rose

Bizar, maar waar: La Maison Rose bestond eerder dan Montmartre zelf. Het werd rond 1850 gebouwd, terwijl de wijk Montmartre pas sinds 1860 bestaat. Mede dankzij de rijke geschiedenis van dit prachtige pand is het een van de meest gefotografeerde huizen in Montmartre. Natuurlijk spelen de opvallende roze kleur, de weelderige groene planten en de locatie ook mee. Als La Maison Rose geopend is, staat er buiten een leuk terras en is het gezellig druk. Ook leuk om dan een foto te maken, maar dan krijg je er dus wel een hoop mensen bij. Keuzes en afwegingen maken. Maar daar ben je een instagrammer voor toch?

la maison rose paris café instagram hotspots

Grande Mosquée de Paris

In mijn blog over de leukste verborgen terrassen in Parijs kon je al wat lezen over de Grande Mosquée de Paris. Toch hoort deze ook zeker thuis in het rijtje ‘instagram hotspots Parijs’. De binnentuin van de moskee is een schitterende plek met een hele hoop instagram-waardige plekjes. Van mooie fonteintjes tot gangen betegeld met mozaïek en prachtige planten en bloemen. Het is er meestal vrij rustig waardoor je de tijd hebt mooie foto’s te maken.

Grande mosquee de paris women instagram hotspot
grande mosquee de paris woman walking

Hôtel Particulier Montmartre

Hôtel Particulier Montmartre is wat mij betreft de meest insta-waardige spot die ik in Parijs heb gevonden. Wat een prachtige plek! Ik ben verliefd geworden op de grote tuin met de mooie gedekte tafels, het kleine maar statige hotel zelf en de groene bomen. Binnen vind je een romantisch interieur, met chique en tropische accenten. Ik wilde van elke hoekje een foto maken(zelfs van het toilet). Over dit hotel(en hoe je er moet komen) heb ik al wat meer geschreven in mijn andere blog over Parijs.

Uiteraard zijn er nog véél meer instagram hotspots in Parijs. Hierbij nog wat inspiratie foto’s.

Flower boutique paris
Een van de vele mooie bloemenwinkeltjes in Parijs
Creperie Chez Suzette Paris
Crêperie Chez Suzette

Ben je trouwens wel eens in Valencia geweest? Lees hier meer over de stad van de sinaasappels!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen