Onthaasten bij guesthouse Goditi La Vita – Noord Holland

Grote steden en drukke snelwegen laten we achter ons wanneer we richting de kop van Noord-Holland rijden. We komen langs uitgestrekte weilanden en prachtige lintdorpen. Aan het einde van een doodlopend straatje in het kleine plaatsje Hem komen we aan bij het charmante guesthouse Goditi La Vita.

Tussen fruitbomen en weilanden

Aangekomen op het erf is het genieten van de ruime tuin (5000m2!) en de groene hoge bomen. In de gerenoveerde 150 jaar oude boerderij wonen de eigenaren, maar iets verderop vind je guesthouse Goditi La Vita. Een idyllisch laantje brengt je naar het pittoreske vakantie huisje.

Een idyllisch laantje brengt je naar het pittoreske vakantie huisje.

Het huisje

Van buiten is het huisje charmant en authentiek, maar van binnen helemaal van deze tijd. De landelijke sfeer van buiten is doorgetrokken in het interieur. Lichte pasteltinten gecombineerd met houten meubels geven het geheel een fris en natuurlijk gevoel. Kom je om te onthaasten? Dan is dit een heel fijn plekje! In de woonkamer vind je een heerlijke loungebank en de nachten zijn perfect op de fijne boxsprings.

De tuin van Goditi La Vita

Ook al deel je het erf met de eigenaren, onder de groene bomen ervaar je privacy en ruimte voor jezelf. Door de grote ramen en groene omgeving heb je hier een ultiem buitenleven gevoel. Op de schommelbank onder de boom is het genieten van het weidse uitzicht en een goed glas wijn! Wandel ook zeker door de grote tuin, want achter op het erf vind je een prachtige boomgaard met walnotenbomen en fruitbomen. En heb je kinderen? Ook dan is het hier goed toeven, ze kunnen al hun energie kwijt in de grote tuin en bij de schommels.

Door de grote ramen en groene omgeving heb je hier een ultiem buitenleven gevoel.

De fantastische locatie

Het kleine dorpje Hem ligt op een steenworp afstand van het Markermeer. Dit zomer-vakantie-plekje is dus de ideale uitvalsbasis voor mooie fiets- en wandeltochten. Wanneer je toch even de bedrijvigheid van een stad wilt opzoeken vind je de historische VOC stad Hoorn op een kwartiertje rijden. Een borrel op het terras bij de oude haven is je verdienste na een lekkere fietstocht. Van wat voor vakantie je ook houdt, hier vind je voor elk wat wils!

Godita La Vita inrichting

It’s all in the name

De naam Goditi La Vita betekent in het Italiaans ‘geniet van het leven’. Dit is exact de sfeer die de eigenaren in dit guesthouse willen creëren: pluk de dag. Zij willen dat jij geniet tijdens je verblijf bij Goditi La Vita en zullen daar dan ook alles voor doen. Wat mij betreft is dat door het mooie huisje en de bijzondere locatie helemaal geslaagd!

Godita La Vita  reistop5

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen