• Menu
  • Menu

Kaatjekraal – het perfecte strandhuisje in het bos

De herfst maakt zijn intrede en dat is het perfecte moment om weer even maximaal (en zonder FOMO) te cocoonen. En laten we wel wezen, de plek waar je de herfst het meeste voelt is zonder twijfel in het bos. Het vakantiehuisje (of Tiny house, noem het zoals je wilt) ‘strandhuisje’ van Kaatjekraal is zo’n perfecte – van alle markten thuis- plekje in het bos. Helemaal voor het volk dat houdt van een vleugje wellness.

Kaatjekraal op de Veluwe

De Veluwe blijft toch een magische plek in de herfst. En wanneer je het laatste stukje over de onverharde weg naar Recreatiepark de Veldkamp rijdt, komt die herfst opeens ongekend dichtbij. Daar waar de bomen hun groene blad beginnen in te wisselen voor gele en rode, wissel jij hier stress & drukte om voor ontspanning en rust.

Vers van de pers: het strandhuisje van Kaatjekraal

Tiny house ‘het strandhuisje’ van Kaatjekraal vind je op Recreatiepark de Veldkamp maar met een volle portie privacy. Het vrijstaande punthuisje is opgetrokken uit hout en heeft een lekkere tuin rondom het huis. Het heet niet voor niets het strandhuisje, dus de tuin is volgegooid met wit zand, heeft een schattig grindpaadje, een vlonder met twee waanzinnige strandbedden en een fijn terrasje aan de achterzijde.

Check hier de rondleiding door het strandhuisje

Van buiten naar binnen

Via de voordeur kom je terecht in een hal met open verbinding naar de ‘wellness’ slaapkamer. In de hal vind je een heuse sauna en naast het bed een prachtig vrijstaand bad. Achter het bed vind je een regendouche met sunshower (en dat is bovengemiddeld lekker kunnen we je vertellen). Een houten schuifdeur geeft je toegang tot het woongedeelte.

Strandgevoel in het bos

Een lichte woonkamer (want veel ramen), openslaande deuren naar dat fijne terrasje achter het huisje en een ongekend fijn interieur is wat je kunt verwachten in het strandhuisje. Eigenaren Harry & Klaske weten blijkbaar heel goed dat het oog wat wil en dat is ze bovengemiddeld goed gelukt. Een lichte bank, rotan lampen, een volledige keuken met HK-living servies (dan ben je er al hoor), een hoge eettafel met rotan stoeltjes en een kast met spelletjes maken dit tot een echte droomplek.

Een vakantiehuisje op Recreatiepark de Veldkamp

Voor de een een nadeel, voor de ander een voordeel. Het vakantiehuisje van Kaatjekraal vind je op een vakantiepark waar het op en top geregeld is. Een veilig gevoel, een speeltuintje voor koters (ook als is dat in dit huisje niet perse van toepassing: want leuker met z’n 2 of met 2 + baby), een boshuis voor een borrel & hapje en voldoende parkeerplaatsen maken het af. Houd je meer van rust dan bedrijvigheid, dan blijf je in de vakanties ‘weg’ en boek je je verblijf op een ander moment. As easy as it is.

Praktische zaken

Het strandhuisje van Kaatjekraal is te boeken vanaf €119,- per nacht. Let op: hier komt nog €24,95 aan reserveringskosten en belastingen bij. Schoonmaakkosten zijn €50,-. Je doet er dus goed aan om hier langer dan 1 nachtje te blijven om die extra kosten een beetje te drukken.

Ook uniek: het New born pakket

Wil je een nachtje weg met je kleine baby, dan ben je bij Kaatjekraal aan het goede adres. Zij hebben namelijk een New Born pakket samengesteld met o.a. een wieg, aankleedkussen, badinzet, draagzak, badcape en meer. Betaal je €25,95 voor, maar dat is het meer dan waard!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen