Het Heide Huisje in ’s Hertogenbosch

Aan de rand van van de Nulandse Heide vind je het beeldschone en karakteristieke Heide Huisje. Een heerlijke plek om je hoofd leeg te maken & tot rust te komen. En het is er zo mooi! Zucht…

Een karakteristiek huisje voor vergaderingen, workshops en om in te overnachten.
Aan de rand van de Nulandse Heide (gemeente ‘s-Hertogenbosch) en tegen het natuurgebied Karregat aan ligt ‘t Heide Huisje. Een inspirerende locatie in Brabant waar je kunt wegdromen en uitrusten maar ook een plek om op nieuwe ideeën te komen.

Een ideale plek om je hoofd leeg te maken, alle zintuigen te prikkelen en met creative energie de dag te beginnen. Na een gezond ontbijt of smakelijke lunch trek je je wandelschoenen aan om via het erf een wandeling te maken door het prachtige natuurgebied Karregat. Het gebied staat bekend om de grote afwisseling van ven, stuifzand, eikenbos en dennenbos.

‘t Heide Huisje is een plek waar je ‘s ochtends enkel wakker wordt van fluitende vogels. Je staat op, trekt de gordijnen open en kijkt uit op de bosrand. Verder niets. Na een warme douche is de tafel al voor je gedekt met een gezond ontbijt. Na zo’n goede start begint de dag natuurlijk fantastisch!

Ben je klaar met ontbijten? Dan is de keuze aan jou: heb je zin om te gaan wandelen in het Karregat, te genieten van de Sauna in ‘s-Hertogenbosch of ga je liever shoppen in ‘s-Hertogenbosch? Of misschien geef je de voorkeur aan een bezoek aan het Noord Brabants Museum of het theater?

De stad op fietsafstand en de natuur op loopafstand ‘t Heide Huisje ligt in Heeseind, een dorp tegen ’s-Hertogenbosch aan. In Nijmegen en Eindhoven ben je na ongeveer 30 minuten rijden. Vanuit hier kun je op de fiets een mooie route maken die je, via het Maximakanaal, zo laat uitkomen in het hartje van ’s-Hertogenbosch. Of je trekt je wandelschoenen aan en gaat het Karregat ontdekken. Met de auto of de fiets kun je doorrijden naar De Maashorst. Een prachtig stuk natuurgebied tussen Oss en ‘s-Hertogenbosch. Kortom: kom genieten in ‘t Heide Huisje. Doe lekker niets of ga er op uit. Het kan vanuit hier. Het is net waar jij zelf zin in hebt.

Een prachtig plekje toch? Kijk ook eens naar de andere droomplekjes van Reistop5.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen