Ga je kamperen? Deze 10 basis items mag je niet missen!

Kamperen is een geweldige manier om de natuur te verkennen en tijd door te brengen met vrienden en familie. Of je nu gaat kamperen in een tent, caravan of camper, er zijn bepaalde dingen die je niet mag missen tijdens je avontuur. Hieronder geven we de top 10 dingen die je mee moet nemen als je gaat kamperen.

1. Tent

 Een goede tent is de basis voor een succesvolle kampeerreis. Zorg ervoor dat je een tent kiest die geschikt is voor het aantal personen dat meegaat en dat hij waterdicht is. 

2. Slaapzak

Een comfortabele slaapzak is essentieel voor een goede nachtrust en voor diverse weersomstandigheden.

3. Luchtbed of matras

Een goed luchtbed of matras maakt het verschil tussen een comfortabele nachtrust en een nacht vol rugpijn. 

4. Koelbox

Een koelbox is onmisbaar voor het bewaren van voedsel en drankjes Ze bestaan van kleine koeltassen tot grote koelboxen met wielen. Voor ieder wat wils!

5. Campingstoelen

Campingstoelen zijn perfect om in te zitten rondom de kampvuur of gewoon om even te ontspannen. Tegenwoordig bestaat er een breed scala van campingstoelen voor diverse comfortniveaus en gebruiksdoeleinden.

6. Kampeerkeuken

Een kampeerkeuken is een must-have voor het koken op de camping. Je kunt kijken van  kampeerkeuken die bestaan uit een eenvoudige kookset tot complete keukens met gasfornuis en afwasgelegenheid.

7. Verlichting

Verlichting is essentieel voor het opzetten en onderhouden van de tent, maar ook voor het verkennen van de omgeving. Denk aan kleine zaklampen en grote campinglampen.

8. Kompas en kaarten

Een kompas en kaarten zijn onmisbaar als je gaat wandelen of verkennen in de omgeving. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste weg weet.

9. Kampeeruitrusting

Kampeeruitrusting zoals een scheermes, tandenborstel, toiletartikelen en een eerste hulp kit zijn onmisbaar voor een comfortabele kampeerreis. 

10. Gadgets

Gadgets zoals een powerbank, zonnepaneel of een GPS-ontvanger kunnen het kamperen nog comfortabeler maken. Tegenwoordig bestaat er een enorm uitgebreid aanbod van gadgets die speciaal zijn ontworpen voor kampeerders.

Kamperen is een geweldige manier om de natuur te verkennen en tijd door te brengen met vrienden en familie. Zorg ervoor dat je een goede tent, slaapzak, luchtbed of matras, koelbox, campingstoelen, kampeerkeuken, verlichting, kompas en kaarten, kampeeruitrusting en gadgets meeneemt om het kamperen comfortabeler te maken. Bij Polarisoutdoor.nl kun je terecht voor een uitgebreid aanbod van kampeerartikelen en gadgets, zodat je altijd voorbereid bent voor je volgende avontuur.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen