Ervaar de rust van de Veluwe op Recreatielandgoed de IJsvogel

De Veluwe is een schitterende (en veel bezochte) regio in Nederland. Tijdens mijn dagen op Recreatielandgoed De IJsvogel wilde ik dat échte Veluwe gevoel ook weer eens beleven. Ik kan jullie vast verklappen dat dit helemaal gelukt is.

Back to nature

Ik ga ontzettend graag naar de Veluwe en ondanks dat ik het meerdere keren per jaar bezoek geniet ik er iedere keer weer van. Het is een uitgestrekt gebied waar ik elke keer iets nieuws ontdek. Recreatielandgoed De IJsvogel ligt in Voorthuizen, dicht tegen de uitgestrekte bossen van de Veluwe. Wanneer je hier bent proef je de natuur, de rust en de ruimte om je heen.

De luxe van Villa Vogelveld

Het luxe vakantiehuis waar ik een paar dagen ben verbleven is geschikt voor zes personen. Er zijn drie aparte slaapkamers en een fijne ruime woonkamer met open keuken. Wat direct opvalt is dat je zelfs binnen in het vakantiehuis het gevoel van de Veluwe ervaart. De rustige warme kleuren en prachtige schilderijen passen helemaal bij dit gebied. Aan de grote eettafel met comfortabele stoelen kun je heerlijk lang tafelen en spelletjes spelen.

Brunchen in stijl

Sinds kort kunnen gasten van Recreatielandgoed De IJsvogel genieten van een volledige verzorgde, luxe brunch. Deze wordt tot aan de deur gebracht, het enige wat je zelf moet doen is de tafel dekken en koffie of thee zetten. Ook dat is geen straf in de volledig uitgeruste keuken van Villa Vogelveld. Het voelt alsof je volledig in de watten wordt gelegd met deze brunch, die trouwens verzorgd wordt door Restaurant de Gasterij (een gezellige restaurant op het landgoed). De warme bagel met ei/bacon valt goed in de smaak net als de zoete broodjes. Verblijf je bij De IJsvogel dan is deze brunch toch wel een flinke aanrader, wat een verwennerij!

Oneindig veel speelplezier

Op Recreatielandgoed de IJsvogel vind je verschillende huisjes die je kunt reserveren. Zo zijn er bijvoorbeeld huisjes met wellness faciliteiten maar ook luxe Villatenten. Ook aan de kinderen is gedacht, want er is van alles te doen. Er zijn speeltuinen, een bowlingbaan en een binnen- en buitenzwembad. Zoals net genoemd zijn de prachtige bossen van de Veluwe op loofafstand, ook hier zullen koters zich prima vermaken.

Genieten van Kootwijkerzand

Op een kwartier rijden van Recreatielandgoed de IJsvogel ligt het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Een parel om te bezoeken. Geniet hier van lange wandelingen door dit prachtige gebied en beklim uitkijktoren De Zandloper voor een magnifiek uitzicht over het zand en de bossen. Een bezoekje aan Radio Kootwijk mag ook zeker niet ontbreken. Je bent tenslotte in de buurt en ook hier geniet je van de schoonheid van de Veluwe waar dit oude communicatiestation in gelegen is.

Ik heb de Veluwe in mijn hart gesloten, met een rugzak vol nieuwe energie ging ik weer naar huis. Ik weet dan ook zeker; hier wil ik naar terug!

Nathalie Sneepels

'Nathalie is woonachtig in Rotterdam waar ze is geboren en getogen en waar ze nog steeds met veel plezier woont. Inmiddels werkt ze een paar jaar voor touroperator Sunweb waar ze helemaal op haar plek zit. Ze heeft de hele dag met reizen te maken en dat maakt het extra leuk. Reizen is haar met de paplepel ingegoten, als klein meisje gingen ze wekenlang kamperen in Zuid-Frankrijk. Hier heeft ze ook hele mooie herinneringen aan, ze denkt dat hier ook de liefde voor het reizen en de wereld verkennen is begonnen. Andere culturen leren kennen, lokale gerechten proeven, slapen op de meest mooie plekjes en genieten van de natuur.. Ze wordt er oprecht heel erg gelukkig van. Ze heeft dan ook al heel veel verre reizen mogen maken, Thailand en Indonesie zijn haar favoriete bestemmingen. In Europa gaat ze erg graag naar Griekenland, Kreta vind ze het mooiste Griekse eiland omdat het zo ongelofelijk veelzijdig is. Tegenwoordig verkent ze ook erg graag Nederland, ze leert steeds meer te waarderen wat ons eigen land te bieden heeft. En dat is best veel!'

Bekijk alle artikelen

3 comments