5 tips voor een stedentrip naar het mooie Málaga

Ken je het? Zo’n tripje met geen té hoog tempo, maar toch genoeg te doen. Zoals het cliché het zegt: voor ieder wat wils. Zo is Málaga! Het is trouwens ook de moeite waard Málaga te combineren met anderen mooi plekken in Andalusië, zoals Nerja.

1. Alcazaba en Romeins theater

Zicht op haven aan de ene kant van het Moorse fort ‘Alcazaba’. Zicht op La Manquita aan de andere kant. Het is de moeite. De mooie zichten worden afgewisseld door de vertrekken van het oude fort en waterrijke tuintjes met bloemen als het kleurenpallet van Picasso. Een bezoek aan het kasteel kost 3,5 euro.

Op het levendige plein aan de voet van de kasteelheuvel ligt het Romeins theater van Málaga. Een bouwwerk uit de eerste eeuw na Christus.

Alcazaba Malaga view

Maak je een stedentrip naar Málaga? Koop dan de super leuke reisgids ‘Time to momo Andalusië’. Inclusief plattegrond en leuke top-10 lijstjes.

2. Wandeling naar gibralfaro

En dan is er nog een ander kasteel: Castillo de Gibralfaro. Je kan er met de bus naar toe, maar ik raad de (pittige) wandeling naar de top aan. 

uitzicht op málaga stad

3. Muelle Uno 

Cultuursnuivers, hier ligt ook Centre Pompidou Malaga! Maar er vertrekken ook de toeristische bootvaarten. 

Muelle Uno is een nieuwe promenade langs de haven. De eetzaakjes zijn niet meteen de zaakjes om hier te vermelden. Een drankje na zonsondergang is wel een aanrader. Volg deze promenade tot voorbij de vuurtoren en je bent op Playa La Malagueta.

muelle uno uitzicht málaga

Ticket boeken naar Malagá? TIX vergelijkt verschillende airlines en zoekt zo de voordeligste vlucht voor je uit.

4. Hotel Molina Lario

Hotel Molina Lario is een viersterrenhotel, KNAL in het centrum van de stad. Zeer degelijk hotel met uitstekend restaurant: Matiz. Hier is ook het optionele ontbijt. Tip voor als je in de zomer gaat: ga in de voormiddag naar het zwembad. Het is dan ook al warm genoeg en er is geen kat in het zwembad.

Toch nog even verder zoeken naar een andere accommodatie in Málaga? Check hier alle accommodaties van de stad!

5. Madí 

De Italiaan (Jep, in Spanje naar de Italiaan, sorry hoor!) waar we de eerste avond meteen een tafeltje reserveerden voor de dag erna. Dat zegt genoeg, zeker? Reserveren is een must, want de eerste avond hebben ze nog serieus moeten verbouwen om ons een plekje te geven.

Toon Voets

‘Toon Voets is reisliefhebber en content creator, om maar eens een hippe term te gebruiken. Professioneel maakt hij filmpjes, als hobby pent hij wat reisschrijfsels neer op en schiet hij plaatjes. Zijn échte reiscarrière begon in 2014 met een soloreis van Ljubljana naar Athene. Nadien volgden jaarlijks één grote reis buiten Europa en (té) veel kleine tripjes binnen Europa. Het reizen is door bouw- en babyplannen een beetje teruggeschroefd, maar België (en zeker Limburg!!!) is natuurlijk ook mooi. Een extreem vroege ochtendwandeling is voor mij de top. De wereld op z’n mooist en geen volk buiten.’

Bekijk alle artikelen