hotspots in Brugge

5 favoriete hotspots in de stad Brugge

De Belgische steden zijn echt een aanrader voor als je een weekendje weg wilt buiten Nederland, maar niet al te ver van huis. Inmiddels heb ik aardig wat Belgische steden ontdekt maar het romantische  Brugge is en blijft toch wel een van mijn favorieten. In de historische binnenstad vind je super veel leuke hotspots. Met deze 5 toffe hotspots in Brugge hoef jij je dan ook geen moment te vervelen bij onze Zuiderburen. 

Balthasar

Balthasar is een tearoom met het accent op desserts. Zoekend naar een tafeltje, wordt mijn aandacht al snel getrokken door alle leuke hebbedingetjes en cadeautjes die je hier kunt kopen. Back to reality ziet de menukaart er top uit. Zoals het België beaamt kan je ook bij Balthasar o.a. overheerlijke wafels met van alles en nog wat erop bestellen. Van chocolade tot slagroom en warme kersen. Vergeet ook de freakshakes niet. Liever iets gezonds? Ook dit is geen probleem bij Balthasar. Gelegen middenin het centrum van Brugge is deze hotspot niet te missen. 

Sint-Amandsstraat 37, Brugge

Margritt

Ook Margritt bevindt zich op een toplocatie midden in het centrum van Brugge. Bij deze koffiebar begin je de dag met de krant en een ontbijtje, terwijl de rest van de stad langzaamaan wakker wordt. Het interieur is Scandinavisch, met zwart-wit als basiskleuren. Letterlijk en figuurlijk dus geheel mijn smaak en hopelijk straks ook die van jou. 

Sint-Amandsstraat 30, Brugge

Li o Lait

Stap binnen bij Li o Lait en je gaat terug naar grootmoeders tijd. Hier vind je dan ook nog filterkoffie en (fris) dranken in vrolijk gekleurde flesjes. Ons retro-vintage hart maakt een sprongetje van blijdschap bij het zien van de inrichting. De grote Douwe Egberts blikken en de ouderwetse posters maken het geheel af.
De taartjes zijn een aanrader. Li o Lait is een plekje om de tijd te vergeten. Blijf je toch liever in de tegenwoordige tijd? Dan moet je bij Juliette zijn. Deze leuke winkel met open bakkerij zit namelijk schuin aan de overkant. 

Dweersstraat 30, Brugge

Vie de Vue

Brugge is natuurlijk bij uitstek geschikt voor de antiek en decoratieliefhebber. In de Hoogstraat vind je genoeg kleine winkeltjes waar je jezelf uren kunt vermaken. Vie de Vue is er daar een van. Eerlijk gezegd zou ik alles uit deze winkel wel mee naar huis willen nemen. Helaas gooit de combinatie grote, unieke meubels, versus een klein tweekamerappartement hier roet in het eten. Vie de Vue staat in het weekend ook op de Folkloremarkt langs de Drijver, waar overigens nog veel meer leuke antiekzaken en kramen te vinden zijn. 

Hoogstraat 40, Brugge

Vero Café

Ga je voor vegan gebak en veel groene planten in combinatie met een knusse inrichting? Dan is Vero Café één van je hotspots in Brugge. Deze gezellige koffiebar vind je -buiten de drukte van het centrum- op het Sint-Jansplein. Een ideaal rustpuntje na een bezoek aan het Chocolademuseum dat zich om de hoek bevindt. Vero Café wordt gerund door moeder en dochter. De menukaart is niet mega uitgebreid, wat de keuzestress aanzienlijk beperkt. Ook wel eens fijn. En mocht het zonnetje zich in Brugge laten zien: Vero Café heeft een heerlijk terras voor de deur.  

Sint-Jansplein 9, Brugge

Sanseveria

Voor de oplettende lezer, Sanseveria is inderdaad de zesde van de hotspots in Brugge op dit lijstje. Een bezoek aan deze ‘bonustip’ is een absolute must wanneer je in Brugge bent. Sanseveria is namelijk een hippe bagelsalon met een tikkeltje vintage. Uiteraard trekken de sanseveria’s in de etalage de aandacht van de voorbijgangers, maar de antieke items in deze vintage huiskamer stelen pas echt de show. Gasten krijgen bij Sanseveria de ‘American Dream’ feeling. De bagels zijn verrassend en vernieuwend. Voor wie eens iets anders wil proeven. 

Predikherenstraat 11, Brugge

Geniet van Brugge met haar historische bouwwerken en kleurrijke huisjes. Dwaal door de authentieke straatjes, welke Middeleeuws aandoen en vergeet vooral niet om een kijkje te nemen bij de bovenstaande hotspots. Alvast veel plezier in het Venetië van België. Enjoy! 

Booking.com
Desiree Duijndam

‘Als je ooit werkzaam bent geweest in het toerisme, dan kom je nooit meer van je reisverslaving af.’ Mijn naam is Desiree en ik combineer deze reisverslaving met mijn twee andere grote hobby’s: schrijven en smartphonefotografie. Ik ontdek graag nieuwe plekken zowel binnen als buiten Europa. Ook in eigen land trek ik er vaak op uit, op zoek naar toffe hotspots. Stiekem ben ik verliefd op Schotland, vind ik Marokko een waanzinnige bestemming en hoop ik in de toekomst weer naar Azië te reizen. Mijn bucketlijst lijkt steeds langer te worden, want je raakt gewoon nooit uitgekeken. Gelukkig heb ik al aardig wat mooie bestemmingen bezocht en deel ik graag mijn tips & tricks met jou op www.reistop5.com.'

Bekijk alle artikelen