Slapen in een hotel aan zee – Strandhotel Nassau Bergen

Zomer of winter, koud of warm: de zee zoeken we bij voorkeur zo vaak mogelijk op. Het is de beste plek om je kop in de wind te gooien en te genieten van rust, stilte en natuur. Veel hotels bevinden zich wat verder van zee, terwijl je eigenlijk vanaf je balkon de zee wilt zien en ruiken. Maar wij vonden een spot met wel dat mooie uitzicht. Welkom bij Standhotel Nassau Bergen.

Een locatie om van te dromen

Navigeer naar Bergen aan Zee (zou je sowieso vaker moeten doen, want wat een lief stranddorpje is dit) en wanneer je in de kern van het dorp aankomt zie je links in de duinen het Strandhotel Nassau Bergen. Het hotel neemt deze bijzondere plek al sinds 1952 in en is daarmee een onmisbaar onderdeel geworden van Bergen aan Zee. Vanaf het hotel wandel je in twee minuten het strand op en idem dito voor ‘het centrum’ van Bergen aan Zee.

Good to know: we hoorden in de hotel-wandelgangen dat ze bezig zijn met de herontwikkeling van Hotel Nassau. Over een aantal jaar is dit hotel verdwenen en staat er een nieuw hotel te schitteren op deze plek. Des te meer reden om dit authentieke hotel nog eens te bezoeken dus!

Het beste uitzicht – Strandhotel Nassau Bergen

Wat dit hotel dus uniek maakt? Die locatie aan zee. Waar je je ook in het hotel bevindt, het uitzicht op de Noordzee is nooit ver weg. Vanaf de trappenhuizen, (een aantal van) de suites en kamers, de balkons, overal zijn grote ramen – of kleine doorkijkjes- op zee.

Terug in de tijd, terug naar de stilte

Wat we ooit hebben afgesproken? Dat we altijd eerlijk zijn in blogs. De eerlijkheid is: wanneer je dit hotel binnenstapt, stap je terug in de tijd. Bij het reserveren van dit hotel kies je daar dus bewust voor. Een hotel met een kneuterige, huiselijke en ouderwetse sfeer. De kamers zijn vast al sinds jaar & dag hetzelfde alleen hebben ze alles wat ge-upgrade moest worden, natuurlijk ge-upgrade. Minstens zo belangrijk: alles is er super schoon. 

In de zomer kun je gebruik maken van het prachtige buitenzwembad met ligbedden en een mooie buitenbar.

Lees ook: de mooiste droomplekken van Nederland

Duinsuites & zeekamers: voor ieder wat wils

We gluurden naar binnen in de duinsuite en het uitzicht was dan wel niet op zee, het was alsnog prachtig. Dus onze tweede keuze zou sowieso op de duinsuite vallen. Maar ga je hier naar toe, dan reserveer je een kamer met zeezicht. Waar je eindeloos in de verte kunt turen onder het genot van een kopje thee of glas wijn. De verschillen in de kamers zijn aanzienlijk, zowel qua oppervlakte als faciliteiten. Zo hebben alleen de suites een waterkoker en Nespresso koffieapparaat.

Gastvrij & welkom

Vriendelijke personeel, een warme sfeer, een spelletjeskamer met pooltafel, een hotelbar (alleen geopend in het weekend): alles is gericht op de gasten. En dat vinden we fijn. We voelen ons hier meer dan welkom en er zijn zelfs kamers waar je je hond mee naar toe mag nemen. Heb je daar nou niets mee, geef dan door dat je een kamer wilt waar huisdieren niet zijn toegestaan.

Pssst, wij zijn fanatieke speurders van de leukste reisboeken en deze mag in je kast niet ontbreken! 

Strandhotel Nassau Bergen reserveren?

Wil je ook een nachtje slapen met uitzicht op zee? Reserveer je overnachting dan via de website van Strandhotel Nassau Bergen.

Just so you know: ons bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Strandhotel Nassau Bergen. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen