Stadslogement Ratatouille in Harderwijk, droomplekje

Als geboren en getogen Harderwijker heb ik een grote liefde voor deze hanzestad. De historische haven met botters, de mooie pleinen en het hippe stadsstrand maken Harderwijk tot een unieke plek. Midden op de prachtige Vischmarkt vind je Stadslogement Ratatouille.

De Visschmarkt Harderwijk

Statige lindebomen, mooie herenhuizen en een opvallende Vischpoort typeren de Vischmarkt in Harderwijk. Op zwoele zomeravonden is dit een plek waar je het gevoel krijgt op vakantie te zijn. Aangenaam geroezemoes en gerinkel van wijnglazen vullen het plein. Op het terras van Ratatouille wordt (binnenkort weer) uitmuntend gegeten en bewoners zitten hier op bankjes voor hun huis. De sfeer is intiem en relaxed. Gaan we door corona dit jaar niet naar Zuid-Frankrijk? Gelukkig kunnen we naar de Vischmarkt.

Aangenaam geroezemoes en gerinkel van wijnglazen vullen het plein.

Het stadslogement

Een klein steegje brengt je bij de ingang van het stadslogement. Een trap leidt je vervolgens naar een grote en lichte ruimte. De houten balken steken fraai af tegen het trendy meubilair. Een badkamer met enorme inloopdouche, een fijn slaapkamer met uitzicht op de Vischmarkt en een grote woonkamer maken dit tot een heerlijk plekje. Logeren bij het stadslogement van Ratatouille doe je natuurlijk niet alleen maar vanwege de unieke plek, maar zeker ook vanwege het fantastische eten.

Combineer je overnachting in Stadslogement Ratatouille met een overnachting in de Wellness Stadssuite Harderwijk. Het beste van alle werelden!

Heerlijk eten

Bij Ratatouille koken ze met liefde. Vanaf 1 juni kan je daar gelukkig weer van genieten op hun terras (vanwege corona: stelletjes & gezinnen only). Maar toch is RTTLL At Home ook een echte aanrader en dat was precies wat wij mochten proberen. Zorgvuldig samengestelde menu’s met verrassende gerechten zijn al helemaal voorbereid en hebben alleen nog maar jouw finishing touch nodig. Meer dan het aanzetten van de oven en het inschenken van een glas wijn hoef je dus niet te doen!

Ons menu begint met een originele combinatie van Hollandse asperges met kreeft, citroencrème en kruidensalade met viooltjes. Als hoofdgerecht eten we kalfsmedaillons met sjalot en stoof, met een quiche van paddenstoelen en voorjaarsgroentjes met rode wijnjus. Het nagerecht is een chocoladetaartje met sinaasappel en framboos, crème fraîche en meringues. Een absoluut fantastisch menu. Woon je in Harderwijk of de omgeving en wil je eten bestellen (of vast een tafeltje reserveren voor na 1 juni) dan kan dat via de website van Ratatouille.

Gluren bij de buren

De prachtige huizen op de Vischmarkt vragen mij er gewoon om even onopvallend naar binnen te kijken. Gluren bij de buren wordt voor ons heel letterlijk wanneer we bij de buren van het Stadslogement worden uitgenodigd voor een glas wijn. We hebben zelfs het geluk iets te mogen zien van hun gerestaureerde huis. De woning is door hun zoveel mogelijk teruggebracht naar de originele staat, het ziet er waanzinnig uit! Wanneer je logeert bij Stadslogement Ratatouille, neem dan de tijd om rond te slenteren over dit plein en te gluren, uhm ik bedoel, genieten van al het moois.

Ontdek de omgeving

Harderwijk is zo leuk dat je er eigenlijk wel meer dan een nachtje moet blijven. Mijn advies is dus zeker twee nachtjes in het Stadslogement te logeren. En lees dan ook even onderstaande tips door.

Een ijsje bij Patrijs

Ken je de 9 straatjes in Amsterdam? De Hondegatstraat in Harderwijk is hier de mini-versie van. Een heerlijk straatje met schilderachtige winkeltjes en restaurantjes. Een ijsje bij de patisserie & ijs-zaak Patrijs mag dan natuurlijk niet missen. Door het lekkere ijs en de hippe inrichting is dit een plek om van te houden.

Blije meisjes

Je kunt nog even in de Hondegatstraat blijven hangen, want de winkel Blije Meisjes is ook echt een bezoekje waard. Je komt hier voor niet alleen voor het allegaartje aan vintage items maar zeker ook om te kletsen met de enthousiaste eigenaresse en een lekkere slow coffee te drinken. Je bezoekt een winkel en krijgt een ervaring.

Bike Tour Harderwijk

Bike Tour Harderwijk is een fris & nieuw concept in Harderwijk. In een fietstocht van iets meer dan 2 uur zie je de mooiste plekjes van Harderwijk. Er wordt bijvoorbeeld iets verteld over het nieuwe station, palingmuseum en het waterfront. Maar ook de historische bezienswaardigheden worden niet overgeslagen. Elke vrijdag en zaterdagmorgen kan je deelnemen aan deze tour. Wil jij Harderwijk op een leuke, sportieve manier ontdekken? Dan is dit je kans!

Sup & Go Harderwijk

Net zo vers van de pers is Sup & Go. Harderwijk is met haar prachtige haven, sfeervolle boulevard en hippe strandeiland echt een stad om vanaf het water te ontdekken. Sup op je gemak door het Waterfront, langs de gezellige kades en bekijk de bruggetjes, molen en ‘vuurtoren’ vanaf je board. Huur een sub of boek een tour, het kan allemaal.

Walhalla Harderwijk

Hoezo je moet naar zee voor een strandtent? In Harderwijk vind je bij het stadsstrand de strandtent Walhalla, waar het zeker net goed vertoeven is. Met je voeten in het zand en een biertje in je hand krijg je hier gratis het vakantiegevoel. Een uitzicht over het Wolderwijd, een lekker muziekje en een gezellige sfeer maken dit tot een unieke plek in de regio.

Wil je na een paar dagen in de kern van Harderwijk nog niet naar huis? Dan kan je verkassen naar de bijzondere bed & breakfast ForRest in Ermelo of naar een wellnesshuisje op de Veluwe.

Ben jij ook een ondernemer in Harderwijk en bied je iets bijzonders aan? Of heb je een mooie winkel of een hippe lunchroom? Laat het dan weten, dan kom ik binnenkort eens langs en schrijf ik er graag over!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *